ODRAZ-ova ljetna škola za mlade “Planiranje gradova budućnosti”

Studenti sociologije i mladi stručnjaci pozvani su na ODRAZ-ovu ljetnu školu za mlade “Planiranje gradova budućnosti” u Šibeniku od 17.- 21. 2023. godine

(https://www.odraz.hr/edukacija/ljetna-skola-za-mlade/)

Odazvalo se 5 studentica i alumna koje uspješno sudjeluju u radu ljetne škole kao predstavnice društvenih znanosti u STEM području. Ostali sudionici dolaze iz prirodnih i tehničkih područja, od prometa, građevnine, arhitekture, krajobrazne arhitekture i geografije, pa su naše sociologinje zadužene za društveni aspekt, istraživanje stavova i potreba stanovnika te participativni proces.

Teme koje se obrađuju dogovorene su u suradnji s Gradom Šibenikom: obala kao prostor susreta i življenja; trajektna luka – zeleno srce multimodalnog huba; prostorne intervencije za klimatsku održivost u mobilnosti; ulice za ljude i promicanje održive mobilnosti među studentima i mladima u Šibeniku.

Jedna od mentorica ljetne škole je izv. prof. dr. sc. Jana Vukić koja je održala uvodno predavanje o participativnim procesima u planiranju prostora. Ljetna škola je vrlo inspirativna, timski rad je odlično iskustvo, a vidljivost sociologije je značajna – više govore slike u prilogu!