Promocija i panel rasprava povodom tiskanog izdanja 25. broja časopisa “Diskrepancija”

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo pozvati sve zainteresirane na promociju i panel raspravu povodom objave jubilarnog 25. broja studentskog časopisa za društveno-humanističke teme “Diskrepancija”!

Datum održavanja:  3. veljače 2023. godine
Vrijeme održavanja: 19:00 – 21:00h
Lokacija održavanja: Urania – prostor kreacije, Trg Eugena Kvaternika 3/3, 10000 Zagreb

Goste promocije i panela očekuju kava ili čaj dobrodošlice u suradnji s Cogito Cafeom, kao i grickalice koje sponzorira PopUp Popcorn Factory Zagreb.

“2020. u retrospektivi: društvene posljedice pandemije” predstavlja doprinos mlade generacije znanstvenika/ca i autora/ica iz različitih područja društveno-humanističkih znanosti proučavanju aktualnih društvenih zbivanja.

Istoimena panel rasprava održati će se u sklopu promocije radi stjecanja dubljeg uvida u problematiku zdravstvenog i obrazovnog sustava, i stavova prema migracijama, kao i iskustva studiranja i rada tijekom pandemijskih uvjeta kroz osobnu perspektivu odabranih panelista: Đurđice Degač, Marka Marelića i Filipa File.

O panelistima

Đurđica Degač:
zaposlena je kao asistentica na Odsjeku za sociologiju pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 2020. godine te je doktorandica na poslijediplomskom doktorskom studiju sociologije. Doktorski rad piše na temu rodnih razlika i namjere napuštanja nastavničke profesije kod srednjoškolskih nastavnika. Suradnica je na nekoliko sveučilišnih projekata koja se odnose na različite teme u području obrazovanja, rodne nejednakosti i prava žena. Posebna područja njezinog interesa obuhvaćaju sociologiju obrazovanja, sociologiju roda i metodologiju društvenih znanosti.

Marko Marelić:
diplomirao je 2018. godine završivši jednopredmetni diplomski studij sociologije (znanstveni smjer) na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od studenog 2018. zaposlen je kao asistent za rad na projektu HRZZ UIP „Opasnosti i prednosti društvenih mreža: e-profesionalizam zdravstvenih djelatnika.“
U rujnu 2022. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stekao akademski stupanj doktora znanosti iz područja društvenih znanosti, znanstvenog polja sociologija, obranom disertacije s naslovom: „E-profesionalizam doktora medicine i doktora dentalne medicine u Hrvatskoj“. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sudjeluje u izvođenju kolegija Medicinska sociologija, Medical sociology, Zdravlje u zajednici, te Znanost, filozofija i teorija u sestrinstvu. Od 2019. godine sudjeluje kao vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u izvođenju kolegija Kineziološka sociologija.
Autor je pet radova indeksiranih u međunarodnoj bibliografskoj bazi podataka Web of Science (Current Contents) i dva rada u bazi podataka PubMed (Index Medicus). Član je Hrvatskog sociološkog društva od 2019. godine, te od iste godine obnaša funkciju tajnika Društva.

Filip Fila:
asistent je na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu, zaposlen na projektu “Integracija i dezintegracija Europske unije: Dinamike europeizma i euroskepticizma”. Trenutno pohađa doktorski studij sociologije pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu, s temom doktorata koja podrazumijeva komparaciju viđenja Europske unije u migracijskoj krizi između Češke i Hrvatske. Prethodno je završio preddiplomski i diplomski studij sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, kao i diplomski studij “International Master in Economy, State and Society” pri University College London (UCL) i Karlovom sveučilištu u Pragu.
Tisak novog broja studentskog časopisa “Diskrepancija” financijski je podržan od strane Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu putem natječaja za sufinanciranje studentskih projekata, zahvaljujući čemu će svi gosti promocije dobiti primjerak časopisa na poklon!

Sponzori i partneri koji su nam pomogli uveličati promociju su:
Urania – prostor kreacije
Cogito cafe
PopUp Popcorn Factory Zagreb

Dizajn naslovnice i prijelom časopisa izradio je Teo Domines Peter.

Promotivni sadržaj za potrebe promocije na društvenim mrežama izradila je Domenika Malnar.

Zahvaljujemo svima koji su potpomogli realizaciji novog broja studentskog časopisa “Diskrepancija” kroz stručnu i financijsku podršku i suradnju!

Za sva pitanja u vezi promocije i panel rasprave, kao i za rezervaciju primjerka za naknadno preuzimanje, javite se na diskrepancija@gmail.com

Podsjećamo kako je virtualna verzija broja dostupna na portalu Hrčak kojoj možete pristupiti u bilo kojem trenutku ovdje: https://hrcak.srce.hr/broj/22229

Veselimo se Vašem dolasku!

Uredništvo studentskog časopisa “Diskrepancija”