Poziv studentima za sudjelovanje u istraživanju u sklopu projekta Disobedient Democracy (10 izvršitelja)

U sklopu istraživačkog projekta Disobedient Democracy istraživački tim Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu poziva studente/ice studijskih programa društvenog i humanističkoga usmjerenja na sudjelovanje u kodiranju novinskih arhiva s ciljem prikupljanja podataka o raznovrsnim oblicima prosvjednog djelovanja u Hrvatskoj i Srbiji u razdoblju od 2000. do 2017. godine (10 izvršitelja). Studenti/ce će se kroz rad na projektu upoznati s metodom kodiranja prosvjednih događaja te doprinijeti izradi opsežne baze podataka koja obuhvaća četiri zemlje. U skladu s potrebama projekta, postoje mogućnosti suradnje i po završetku procesa kodiranja.
Rok za prijavu je 9. lipnja 2017.

Istraživački rad provodit će se u dva dijela: obuka i testno kodiranje bit će provedeno od 26. do 30. lipnja, a period kodiranja bit će od 28. kolovoza do 31. listopada 2017. Sav rad, uključujući obuku i testno kodiranje, bit će honoriran, po satnici od 25,00 kn neto, putem studentskih ugovora.

Rad će biti organiziran kroz 4-6 sati dnevno, uz mogućnost rada u smjenama. Izabrani studenti/ce će proći obuku i testno kodiranje, nakon čega ćemo formirati tim za kodiranje. Kodiranje od 28. kolovoza do 31. listopada će se provoditi uz pomoć šifranika s detaljnim uputama. Koderi moraju biti dostupni u čitavom razdoblju predviđenom za kodiranje novinskih sadržaja.

Prijavi je potrebno priložiti kratko motivacijsko pismo (do 500 riječi). Ukoliko imate prethodno iskustvo u kodiranju novinskih sadržaja ili tekstnih oblika i interes za teme društvenih pokreta i politika osporavanje, molimo to istaknite. Također, posebnu prednost imaju napredni/e poznavatelji/ce ćiriličnog pisma.
Molimo prijave slati na e-mail adresu: ana.balkovic@fpzg.hr.

Svi prijavljeni će o odabiru biti obaviješteni u roku od tjedan dana od isteka roka za prijavu.

https://www.fpzg.unizg.hr/?@=2e8y2#news_8980