Poziv na Tribinu o ljudskim pravima žena i njihovu reproduktivnom statusu u hrvatskom društvu

Pozivamo Vas na interdisiplinarnu znanstvenu Tribinu o ljudskim pravima žena i njihovu reproduktivnom statusu u hrvatskom društvu, koju organiziraju sekcija “Žena i društvo” Hrvatskog sociološkog društva (HSD) i Odsjek za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

http://maia.ffzg.hr/att/2017/05/Tribina_(HSD)_Pozivnica.pdf

http://maia.ffzg.hr/att/2017/05/Tribina_sudionici.pdf

Tribina će biti održana najprije u 2 termina, iduće dvije srijede, 24. i 31. svibnja 2017. na Filozofskom fakultetu u 19 sati, dvorana 1. Naknadno će biti održan još jedan termin s novim gostima u lipnju 2017., ali o tome ćemo poslati obavijest naknadno.

Tribina je zamišljena kao interdisciplinarno-znanstvena, ali koja bi se zajedno sa sudionicama iz aktivističkih ženskih organizacija posvetila pitanjima aktualnog stanja ženskih reproduktivnih prava i statusa žena u hrvatskom društvu, pogotovo s obzirom na najavljenu promjenu zakona, prema odluci Ustavnog suda i donošenje novoga zakona o reprodukciji u RH. Njome bismo željeli argumentirano osnažiti znanstvenu platformu za ostvarivanje pravne sigurnosti žena i parova u pogledu reproduktivnog prava na izbor, kao i osigurati praktične mogućnosti neometane dostupnosti, stručnog i sigurnog pobačaja u Hrvatskoj, u skladu sa zakonom, za sve one žene koje se nađu u toj nezavidnoj situaciji.

Pozivamo sve zainteresirane kolegice i kolege, profesor/ice i student/ice da se pridruže raspravi na Tribini.

Veselimo se vašem dolasku i doprinosima raspravi!