Poziv studentima za sudjelovanje u najvećem istraživanju o kvaliteti studentskog života u Europi

KAKO JE STUDIRATI U HRVATSKOJ?

Dragi studenti/ce,
Obavještavamo Vas da je provođenje istraživanja EUROSTUDENT VI o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja u Hrvatskoj produženo do 30. svibnja 2016. godine, te do tog roka možete pristupiti web upitniku i sudjelovati u istraživanju.

Zahvaljujemo svima Vama koji ste već ispunili upitnik i pozivamo Vas koji se još niste uključili u istraživanje da se odazovete pozivu i ispunite upitnik kojem možete pristupiti putem mrežne stranice www.eurostudent.hr.

EUROSTUDENT je međunarodni projekt (http://www.eurostudent.eu) koji se provodi u 37 europskih zemalja i pruža empirijske podatke o kvaliteti studentskog standarda na nacionalnoj i europskoj razini.

EUROSTUDENT VI je treće istraživanje u nizu koje se provodi u Hrvatskoj. Istraživanje se provodi u putem web ankete na reprezentativnom uzorku od 36.000 studenata koji trenutačno studiraju na nekom od visokih učilišta u RH.

Vaše sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno i web anketi možete pristupiti na jedan od načina:

  1. putem poveznice koju ćete dobiti na adresu elektronske pošte @ffzg.hr,
  2. putem autorizacije na mrežnoj stranici istraživanja: eurostudent.hr. uz primjenu Vašeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Molimo Vas da ispunjavanjem ankete opišete kakva je kvaliteta života studenata na Vašem visokom učilištu i gradu u kojem studirate. Rezultati i analize stanja u Hrvatskoj bit će dostupni u formi Nacionalnog izvješća o kvaliteti života studenata koje će biti dostupno već ove jeseni kako Ministarstvu, tako i drugim zainteresiranim osobama kako bi se razvila rasprava na osnovi činjenica o uvjetima i dostupnosti visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

Posebnu pažnju obratite na sva pitanja jer svako ima funkciju u opisu uvjeta života studenata (npr. tablice izvora financiranja i troškova za vrijeme studija služe između ostalog za analizu koliki iznosi stipendija pokrivaju troškove studija).

Sve informacije o istraživanju moći ćete pratiti i na Facebook stranici istraživanja: www.facebook.com/EUROSTUDENT6HR.

Pozivamo Vas da podijelite s nama svoje mišljenje o studiranju u Hrvatskoj i doprinesete poticanju pozitivnih promjena u skladu s potrebama studenata.

prof. dr. sc. Ivan Rimac

voditelj istraživanja EUROSTUDENT VI.