Poziv na debatu „Uloga žena u demografskoj obnovi“

Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo sve zainteresirane studetice i studente da prisustvuju debati na temu „Uloga žena u demografskoj obnovi” koja će se održati na Međunarodni dan žena, 8. ožujka 2016., u Hrvatskom saboru od 10 do 12 sati.
Debatu organiziraju Odbor za ravnopravnost spolova i udruga B.a.B.e., u suradnji s profesorima/cama Sveučilišta u Zagrebu. U debati će studentice i studenti iznijeti vlastite stavove o pretpostavkama koje je nužno osigurati za kreiranje i provedbu kvalitetne demografske politike. Simulirajući saborsku raspravu, studentice i studenti Pravnog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Fakulteta političkih znanosti te članovi/ce foruma mladih više političkih stranaka iznijet će prijedloge što sve treba imati na umu, posebno iz perspektive rodne ravnopravnosti, kako bi se demografska obnova uistinu i dogodila. Kako najveći teret u našem društvu u odgoju i skrbi o djeci još uvijek nose žene, njihova motrišta i zahtjevi ne smiju se zaobići u tom procesu a Zakon o ravnopravnosti spolova mora biti temeljnim polazištem.
S obzirom na složenost kreiranja održive demografske politike i nužnost multidisciplinarnog pristupa temi,u pronalaženju najboljih rješenja za njezino kvalitetno uobličavanje, tražimo mišljenjebudućih stručnjaka/kinja iz više znanstvenih oblasti – studenata/ ica prava, političkih znanosti, sociologije…
Nakon dvosatne rasprave i malog osvježenja, osigurano je stručno vodstvo kroz Hrvatski sabor.
Želite li biti aktivnim sudionikom ili sudionicom ove saborske rasprave, a potom imati priliku za upoznavanje povijesti i načina rada Sabora te ujedno dopuniti životopis svjedodžbom ouspješnom sudjelovanju u procesu donošenja odluka metodom deliberativne demokracije, javite se što prije prof. dr. sc. Branki Galić na e-mail: bgalic@ffzg.hr.
Službene prijave traju do ponedjeljka 29. veljače, no svakako se prije toga javite prof. Galić radi dogovora.