Mjecečni arhivi: siječanj 2016.

Obavijest – dr. sc. Potkonjak

Dr. sc. Sanja Potkonjak zbog službene spriječenosti neće održati redovite konzultacije u ponedjeljak 1.2.2016. Zamjenske konzultacije održati će se u utorak 2.2.2016. od 9:00-11:00 sati.

Obavijest – prof. Grbić

Obavijest studentima kolegija Etnografija komunikacije kod prof. Grbić: početak predavanja zbog iznenadnih poslovnih okolnosti pomiče se na 10 sati (umjesto u pola deset).

Obavijest – prof. Petrović Leš

Seminar iz kolegija Povijest hrvatske etnologije održat ćemo, prema prethodnom dogovoru, dana 21. siječnja 2016. u Hrvatskom institutu za povijest, Opatička 10 (Gornji grad). Prva grupa seminarska grupa s početkom u 11.30 do 12.30 i druga grupa od 13.00 do 14. 00 h. Dolazak obvezan!

Poziv na predstavljanje zbornika

Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju poziva vas na predstavljanje zbornika Od državne umjetnosti do kreativnih industrija/ Transformacija rodnih, političkih i religijskih narativa, koji su uredili: Josip Zanki, Marijana Paula Ferenčić, Nevena Škrbić Alempijević, Sanja Potkonjak i Marijana Belaj. Zbornik je rezultat znanstvenog skupa održanog u Hrvatskom društvu likovnih umjetnosti povodom obilježavanja Europskog dana kreativnosti 2015. godine. Nastao je u okviru EU projekta CreArt unutar programa Kultura 2007. – 2013. Projekt je realiziran u suradnji Odsjeka s Hrvatskim društvom likovnih umjetnosti i s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Predstavljanje zbornika: Konferencijska dvorana na drugom katu Knjižnice Filozofskog fakulteta u utorak, 19. siječnja 2016., u vremenu od 11 do 12,30 h.
Zbornik će predstaviti: recenzenti zbornika Rosana Ratkovčić i Tomislav Pletenac te članovi uredništva Marijana Belaj, Nevena Škrbić Alempijević i Josip Zanki (HDLU). Veselimo se Vašem dolasku!

Border Crossings Network – međunarodna studentska konferencija

Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju suorganizator je 14. međunarodne studentske konferencije akademske mreže Border Crossings Network (http://www.border-crossings.eu/student-conferences), koja će se na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održati od 21. do 24. travnja 2016. godine (izlaganja će se održavati 22. i 23. travnja). Konferencija nosi naslov: “Ethnographies of (un)certainty, (in)equality and hope(lessness): Challenges and possibilities for anthropology today”. Poziv za prijavu izlaganja je u privitku.