Mjecečni arhivi: srpanj 2015.

Osnovne informacije u vezi s jesenskim ispitnim rokom i upisima u ak. god. 2015./2016.

Jesenski ispitni rok započinje 24. kolovoza, a završava 19. rujna 2015. Svi ispiti (uključujući i usmene) moraju biti završeni i sve ocjene unesene u Nastavnički portal do 22.9.2015. u 24.00. Upisi u ak. god. 2015./2016. počinju 23.9.2015. u 9,00. Sve potvrde potrebne za natječaje za stipendije, studentski smještaj, mirovinu, dječji doplatak itd. studenti moraju podići prije 30.9.2015. Upozoravamo sve studente i nastavnike da se «dekanski» ispitni rok NEĆE otvarati ni u kojem slučaju, što je na prijedlog Dekanskog kolegija prihvatilo Fakultetsko vijeće na sjednici održanoj 16. srpnja 2015. Molimo pročelnike odsjeka da vode brigu o izbjegavanju kolizija ispitnih termina, a sve nastavnike da ponude po 3 termina za svaki ispit u jesenskom ispitnom roku. Detaljne informacije o formalnim uvjetima studiranja, u obliku najčešće postavljanih pitanja, mogu se pronaći na poveznici https://www.ffzg.unizg.hr/stuslu/?page_id=513

Obavijest – prof. Grbić

Zbog bolesti prof. Grbić neće dana 17.7. održati konzultacije. Dalje konzultacije i upis ocjena bit će po dogovoru sljedeći tjedan.

Poziv na međunarodnu konferenciju

Klub studenata etnologije i kulturne antropologije (Zagreb). POZIVA VAS NA PRIJAVU ZA SUDJELOVANJE NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI koja će se održavati od 13. do 16. listopada 2015. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. GRANICE I MARGINE Pre/poznavanje i re/prezentacija suvremenih društvenih problema i praksi u svakodnevici. Konferencija je tematski usmjerena na ponovno razmatranje i problematiziranje koncepata granica i margina, u najširem smislu, u suvremenosti i svakodnevici, osobito u području ljudskih prava i društvenih i kulturnih praksi. Granicama i marginama pristupamo kao vremenskim, prostornim te društvenim domenama i prostorima, društveno i povijesno konstruiranima, čije istraživanje obuhvaća teoretske, metodološke i etičke probleme i inovacije.
Više informacija: https://bordersandmargins2015.wordpress.com/

Poziv na međunarodnu ljetnu radionicu Slovenskog etnološkog društva

Poziv na međunarodnu ljetnu radionicu Slovenskog etnološkog društva „Stavbna dediščina ter evidentiranje in urejanje fotografske zbirk v Gašparcih in Osilnici“ (Graditeljska baština te evidentiranje i uređenje fotografske zbirke u Gašparcima i Osilnici). Pozivaju se studenti etologije i kulturne antropologije na međunarodnu ljetnu radionicu Slovenskog etnološkog društva koja će se održati od 16. do 22. kolovoza 2015. godine u mjestu Plešce u Gorskom kotaru. Prijave su do 5. kolovoza 2015. godine. Za sve informacije kontaktirati: Marko Smole, e-mail: smole.marko@gmail.com. Poziv.

Obavijest

S osjećajem velikog gubitka obavještavamo da je naša uvažena kolegica mr. sc. Vlasta Domaćinović preminula 2. srpnja od posljedica duge i teške bolesti, navršivši 83 godine života. Posljednji ispraćaj drage pokojnice bit će u srijedu, 8. srpnja 2015. na Mirogoju, u 10:50 sati. Opširnije.

Obavijest – prof. Černelić

Upisi ocjena i konzultacije ovoga tjedna su u utorak 7. srpnja od 13:30-14:00. Termin upisa ocjena za studente koji polažu ispite 7. srpnja naknadno će se najaviti.