Mjecečni arhivi: svibanj 2015.

Poziv na predavanje Noela B. Salazara

Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju i Institut za antropologiju u Zagrebu pozivaju Vas na predavanje dr. sc. Noela B. Salazara sa Sveučilišta u Leuvenu: “Heritage and Tourism: A forced marriage or a happy couple?” i na forum pod naslovom “Cultural tourism – scientific perspective”. Događanja će se održati u srijedu, 3. lipnja 2015., u Vijećnici Filozofskog fakulteta s početkom u 10 sati (program u prilogu).

Prijave za terensko istraživanje – Međimurje

Budući da je ostalo još nekoliko slobodnih mjesta, još jednom pozivamo studente da se prijave za četverodnevno terensko istraživanje u donjem Međimurju (Kotoriba, Prelog, Donji Kraljevec) od 31.5.-3.6.2015. g. Osigurani su smještaj, prijevoz i hrana, molimo prijave slati do četvrtka na email: tkomar@ffzg.hr.

Poziv na međunarodnu konferenciju “Antropologija danas”

Klub studenata etnologije i kulturne antropologije i Organizacijski odbor studenata antropologije srdačno Vas pozivaju da se pridružite međunarodnoj konferenciji “Antropologija danas”, koja će se održavati 28. i 29. svibnja na Filozofskom fakultetu (Konferencijska dvorana Knjižnice Fakulteta, II. kat). Uz izlaganja radova koji se tematski bave propitivanjem i ocrtavanjem suvremenih istraživačkih pitanja i praksi u antropologiji, konferenciju prate i paneli te prikazivanje filmova nastalih na radionici drugog Studentskog etnografskog filmskog (SEF) festivala. Više informacija i raspored u prilogu.

Gostujuća predavanja dr. sc. Mareka M. Wojtaszeka sa Sveučilišta u Lodzu

Dr. sc. Marek M. Wojtaszek sa Sveučilišta u Lodzu, koji gostuje na našem Odsjeku u okviru Erasmus+ programa, održat će sljedeća gostujuća predavanja: „Visual Culture and the Limits of Representation“ u srijedu, 27. svibnja u 12:30 h u predavaonici A125 te „Masculinity and Violence: Cultural Alliances“ u petak, 29. svibnja u 9 h u predavaonici A102.

Prijave za jednodnevni terenski izlet u Mađarsku

Pozivaju se studenti zainteresirani za jednodnevni terenski izlet na eko-farmsku zajednicu Hare Krišna pokreta Krishna Volgy u Somogyvamosu u Mađarskoj, 30.05.2015. (subota). Teren je primarno namijenjen studentima koji slušaju (ili su slušali) kolegij Kulture prednje, jugoistočne i visoke Azije (prof. Hrvoje Čargonja) te kolegije Antropologija religije i Oblici religioznosti u suvremenim sociokulturnim procesima (prof. Marijana Belaj), no budući da ima još mjesta u autobusu, mogu se slobodno prijaviti svi studenti koje bi ovakav terenski izlet zanimao. Polazak je u 8:00 u subotu, a povratak se planira u kasnim popodnevnim satima. Izlet je besplatan. Svi koji su zainteresirani neka se što prije jave na email: hcargonja@ffzg.hr.

Poziv na skup: Baština i prirodne katastrofe. Poplave u Hrvatskoj 2014. godine – posljedice i perspektive

Hrvatsko etnološko društvo i Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju pozivaju Vas na Znanstveno stručni skup Hrvatskog etnološkog društva i 6. simpozij u čast Branimiru Brataniću „Baština i prirodne katastrofe. Poplave u Hrvatskoj 2014. godine – posljedice i perspektive“ koji će se održati u ponedjeljak, 25. svibnja 2015. godine u Konferencijskoj dvorani Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Opširnije u prilogu.

Poziv na predavanja

Pozivamo vas na dva događanja koja će se ovoga četvrtka i petka (22. i 22.5.) održati u okviru Zakladina projekta „Stvaranje grada: prostor, kultura i identitet“. Pozivnica u prilogu.