Mjecečni arhivi: travanj 2015.

Obavijest – dr. sc. Škrbić Alempijević

U srijedu, 29. travnja 2015. godine, dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević neće moći održati konzultacije u redovitom terminu zbog neodgodivog sastanka. Zamjenski termin konzultacija bit će istoga dana, 29. 4., u 12.30 h.

Obavijest o neodržavanju nastave -– dr. sc. Rajković Iveta

Prema dogovoru sa studentima 4. i 5. svibnja 2015. godine, nećemo održžati nastavu iz kolegija Tradicija i suvremenost i Identiteti manjinskih kultura budući da je nastava ranije odrađena. Navedene dane doc. dr. sc. Rajković Iveta neće održžati niti konzultacije. U slučaju potrebe molimo da nastavnicu kontaktirate na e-mail.

Poziv na skup Dva dana za baštinu: Muzej i lokalna zajednica

Pozivamo vas na skup pod naslovom Dva dana za baštinu: Muzej i lokalna zajednica. Skup će biti održan u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. travnja, u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Fakulteta (prvi dan) i u Etnografskom muzeju (drugi dan). Organizatori Skupa su: Hrvatsko etnološko društvo, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti (Katedra za muzeologiju) Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Etnografski muzej, Zagreb i ICOM Hrvatska. Cilj skupa je tematizirati i propitati načine na koje muzejske ustanove i baštinske inicijative pridonose lokalnim zajednicama, uključuju li ih, i na koji način, u svoje djelatnosti i aktivnosti. Na skupu će biti predstavljeno niz primjera aktivnog uključivanja i suradnje lokalne zajednice s muzejskim i drugim kulturnim institucijama. Predstavit će se koraci koji su vodili do realizacije te suradnje, kao i poteškoće na koje se nailazilo. Organizacijski odbor Skupa: dr. sc. Tihana Rubić, dr. sc. Darko Babić i mr. sc. Željka Petrović Osmak. Više o Skupu na poveznicama: plakat i program skupa.

mobilnaEKA: Poziv na dva izlaganja

mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poziva na dva izlaganja: MIŠE KAPETANOVIĆA (doktorand, Sveučilište u Ljubljani, Slovenija), pod naslovom POSTSOCIJALISTIČKI KRAJOLIK: DVORCI PORED PUTA i TAMARE BANJEGLAV (doktorandica, Sveučilište u Grazu, Austrija), pod naslovom KAKO SE STVARA I REPRODUCIRA KOLEKTIVNO SJEĆANJE? PRAKSE, POLITIKE I PROCESI PREGOVARANJA. Izlaganja će biti održana u ponedjeljak, 27. travnja 2015. godine, s početkom u 17:00 sati, u predavaonici A-125 Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Više u prilogu.

Obavijest – prof. Petrović Leš

Prema prethodnim dogovorima:
a) Nastavu iz kolegija Hrvatsko čipkarstvo održat ćemo u srijedu, 22.4.2015. u Muzeju za umjetnost i obrt, s početkom u 11.30 h.
b) Nastavu iz kolegija Antropologija tekstila održat ćemo u petak, 24.4.2015. u Muzeju za umjetnost i obrt, s početkom u 11.30 h.
Dolazak obvezan, a sastanak je u predvorju Muzeja!
Konsultacije ću ovaj tjedan iznimno održati u utorak, 21.4.2015. od 11.00 do 12.00 h u nastavničkoj sobi C-004.

Obavijest – prof. Đaković

U terminu kolegija Etnografija Jugoistočne Europe održat će se predavanje Ivayla Markova pod naslovom „Religion and Ethnicity in the Republic of Macedonia: Historical Premises and Contemporary Dimensions“ – u utorak (21. 4.) od 14:00 do 15:30 h u predavaonici A125, dolazak je obavezan.

Gostujuća predavanja dr. sc. Ivayla Markova (Bugarska akademija znanosti)

Dr. sc. Ivaylo Markov iz Bugarske akademije znanosti gostovat će na našem Odsjeku u okviru Erasmus+ programa i pritom održati predavanja na preddiplomskom i diplomskom studiju:

  • „Shared(out) Heritage in the Borderlands: Cross-Border Cooperation, Cultural Tourism and Local Development“ – u ponedjeljak (20. 4.) od 15:30 do 17:00 h u predavaonici A125
  • „Migration, Remittances and Sociocultural Dynamics among Albanians from Macedonia“ – u utorak (21. 4.) od 9:30 do 11:00 h u predavaonici A125
  • „Religion and Ethnicity in the Republic of Macedonia: Historical Premises and Contemporary Dimensions“ – u utorak (21. 4.) od 14:00 do 15:30 h u predavaonici A125
  • „Fieldwork in Multi-Ethnic and Multi-Cultural Environment on the Balkans: the Case of a Bulgarian Researcher Studying Labour Migration in the Western Part of the Republic of Macedonia“ – u petak (24. 4.) od 11:00 do 12:30 h u predavaonici A001.
    Srdačno vas pozivamo da nam se pridružite!

Obavijest o ispitima

Ispitni rokovi 13. travnja kod dr. sc. N. Škrbić Alempijević, dr. sc. M. Belaj i dr. sc. T. Komara održat će se u prostoriji A-309 u 14h.