Mjecečni arhivi: studeni 2014.

Obavijest – Antropologija društvenog sjećanja

Nastava iz kolegija Antropologija društvenog sjećanja će se u ponedjeljak 1. prosinca 2014. godine održati u Hrvatskom povijesnom muzeju (Matoševa 9), od 11 do okvirno 13:30 h. U sklopu posjeta muzeju organizirano je predavanje i radionica o Domovinskom ratu te stručno vodstvo i upoznavanje s projektom obilježavanja 100-godišnjice početka Prvog svjetskog rata. Molimo studente da u muzej dođu u 10:50 h te pripreme 10 kn za stručno vodstvo i ulaznice. Produženim terminom nastave 1. prosinca 2014. u muzeju odradit ćemo termin seminarske nastave predviđen za 23. prosinca 2014. godine. Seminarska nastava dana 2. prosinca 2014. održat će se prema uobičajenom rasporedu, na Filozofskom fakultetu, u prostoriji A216, od 14:45 do 16:15.

Obavijest – dr. sc. Rubić

U petak, 28.11. u okviru kolegija Antropologija obitelji i srodstva, posjetit ćemo Muzej prekinutih veza. U Muzeju ćemo imati organizirano stručno vodstvo. Muzej posjećujemo u terminu naše nastave (predavanje + seminar). Sastajemo se na Gornjem gradu, ispred Kule Lotršćak, u 9:45 sati ujutro, odakle krećemo prema Muzeju. Nastava u Muzeju je obvezna. Više informacija o Muzeju prekinutih veza na: http://brokenships.com/hr

Poziv za prijave na skup “Od sagdana do blagdana”

Katedra Čakavskoga sabora Lovran organizira znanstveni skup Od sagdana do blagdana: znanstveni skup o tradicijskoj baštini Lovranštine povodom Dana Općine Lovran, koji se obilježava 23. travnja 2015. Predviđena su izlaganja o antropološkim i etnološkim temama koje su vezane uz područje Lovrana i Lovranštine (tradicijska baština Lovranštine i njena valorizacija, etnografski zapisi o Lovranu i okolici, usmena književnost na području Lovranštine, povijest svakodnevice na području Lovranštine). Više u prilogu i prijavnici.

Obavijest – dr. sc. Čargonja

U vremenu od 17.11.–16.12.2014. Hrvoje Čargonja neće održavati konzultacije zbog istraživačkog boravka u Engleskoj. Mole se studenti da se za sve upite vezano uz ISVU i ostalo obrate na e-mail: hcargonja@ffzg.hr

Poziv na predstavljanje knjige “Sveti trokuti”

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige Vitomir Belaj i Juraj Belaj SVETI TROKUTI: topografija hrvatske mitologije. Knjigu će predstaviti prof. emeritus Vladimir Goss (Sveučilište u Rijeci), prof. Andrej Pleterski (Znanstvenoraziskovalni center SAZU, Inštitut za arheologijo, Ljubljana), dr. Damir Zorić, gospodarski tajnik Matice hrvatske te autori prof. emeritus Vitomir Belaj (Sveučilište u Zagrebu), dr. Juraj Belaj (Institut za arheologiju, Zagreb). Atrij Muzeja za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10, Zagreb, srijeda, 19. studenoga 2014. u 19:00 sati. Pozivnica je u prilogu.

Obavijest – dr. sc. Grgurinović

Obavještavaju se studenti da će dr. sc. Ivona Grgurinović konzultacije iznimno umjesto u srijedu, 19. studenoga, održati u četvrtak, 20. studenoga, 12-14 sati. Mole se studenti da se za sve upite obrate na e-mail: igrgurin@ffzg.hr.