Škola medijske kulture u Čakovcu

15_SMK_vizual2Otvorene su prijave za 15. Školu medijske kulture Dr. Ante Petrelić. Škola se i ove godine održava u Čakovcu od  19. do 29. kolovoza. Rok za prijavu je 15. srpnja 2013. godine.

Riječ je o desetodnevnom obrazovnom programu teorijskog i praktičnog rada koji je raspoređen na nekoliko radionica. Osim radionica sudionici će prisustvovati raznim filmskim projekcijama, filmskim raspravama i druženjima. Program je prvenstveno „namijenjen kako filmskim početnicima tako i onima nešto iskusnijima, a mentori su vodeći hrvatski teoretičari filma, filmolozi, redatelji, snimatelji, montažeri, glumci i filmski kritičari“. (kulturpunkt.hr) Participacija za sudjelovanje na jednom od programa Škole iznosi 1000 kuna.

„Svrha programa Škole medijske kulture je dati temeljna znanja za provedbu nastave (osnove medijske teorije, osnove filmskoga jezika, temeljne filmske vrste, intermedijske veze, metodičke radionice), a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu i upućeniji praktični rad s učenicima.“ (hfs.hr)

Organizatori nisu u mogućnosti financirati hranu i smještaj te će tijekom svog boravka u Čakovcu sudionici biti smješteni u hotel Park. Cijena boravka je 2.870 kuna. Sudionici smješteni izvan hotela dnevni obrok plaćaju 60 kn.

Više o Školi medijske kulture možete saznati na ovom linku.

(KŠ)

Izvori: http://www.kulturpunkt.hr/; http://www.hfs.hr

1,386 total views, 2 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr