Godišnji međunarodni simpozij “Kontrapunkti seksualnosti”

Dragi kolege i kolegice,

sa zadovoljstvom pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje na tradicionalnom godišnjem simpoziju Udruženja studenata filozofije, ove godine naslovljen Kontrapunkti seksualnosti, koji će se održati u razdoblju od 28. studenog do 1. prosinca 2018. godine.

Tema simpozija obuhvaća izlaganja, primjerice, motiva ili evoluciju motiva seksa, seksualnosti i spolnosti u umjetnostima i kulturi, odnosa spram seksualnosti u religiji i politici, modernih feminističkih koncepcija seksualnosti (uključujući i teoriju roda), psihoanalitičkih i sociopsiholoških istraživanja seksualnosti (poput Reicha u djelu Masovna psihologija fašizma), seksa i seksualnosti u modernim medijima, promidžbi i propagandi, biokemije seksa, seksualnih normativa i seksualnih devijacija i slično. S obzirom na to da su seks, seksualnost i spolnost tabu teme u gibanju ljudskih društava i neizostavni element (poticanja ili restrikcije) svih velikih religijskih i političkih sustava u njima svojstvenoj sprezi, a i s obzirom na problem ustrožavanje odnosa spram seksualnosti i seksualnih praksi u usporedbi s desetljećima „velikih emancipacija“, organizacijski tim odabrao je ovu temu ne bi li nagovorio sudionike preko kontroverznog sadržaja na objektivnost i strogost forme pri refleksiji u zajedničkom dolaženju do odgovora.
U programu simpozija predviđena su plenarna izlaganja relevantnih područnih stručnjaka (s planiranim gostima iznenađenja), predstavljanja knjiga relevantne tematike, novost je uvođenje okruglog stola s predstavom za sudionike, a pozivamo Vas da, uz izlaganja, slobodno predložite i druge moguće elemente programa. Također, podržavamo prijave izlaganja i programa interdisciplinarne naravi.
Rok za prijavu izlaganja i programa je 20. listopad 2018. godine.
Na simpozij se možete prijaviti putem prijavnice: Prijavnica – USF 2018. Prijave imaju studenti preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija filozofije, ali i svih ostalih disciplina s interesom u ponuđenoj, generalnoj temi simpozija. Kotizacija za simpozij se ne plaća, a studentima sa sveučilišta izvan Zagreba organiziran je plaćeni smještaj.

2,394 total views, 2 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr