Predavanja dr. sc. Alexandre Portmann (Poredbene analize)

Pozivaju se svi zainteresirani na predavanja dr. sc. Alexandre Portmann (Institut für Medienkultur und Theater der Universität zu Köln) koja će se održati u sklopu kolegija Poredbene analize (sva su predavanja obavezna za studente koji su upisali Poredbene analize, što znači da će se bilježiti dolasci!) prema sljedećem rasporedu:

1. Research Project „The time is out of joint“ – Shakespeare’s Hamlet in the region of former Yugoslavia (Istraživački projekt „Vrijeme je razglobljeno” – Shakespeareov Hamlet u regiji bivše Jugoslavije) u srijedu, 9. ožujka, od 14 do 15:30 u Konferencijskoj dvorani na 2. katu knjižnice. (Studenti Poredbenih analiza su obavezni pročitati materijal objavljen na Omegi: dramu Hamlet Williama Shakespaearea i esej Hamlet polovine stoleća Jana Kotta).

2. Hamlet between Text and Performance: Slobodan Šnajder’s Hamlet-adaptation Gamllet (1987) (Hamlet između teksta i izvedbe: Gamllet (1987.) – adaptacija Hamleta Slobodana Šnajdera) u četvrtak, 10. ožujka, od 11 do 12:30 u A-302. (Studenti Poredbenih analiza su obavezni pročitati materijal objavljen na Omegi: dramu Gamllet Slobodana Šnajdera).

3. Hamlet between Text and Performance: The Ghost in Dušan Jovanović’s Hamlet (Hamlet između teksta i izvedbe: Duh u Hamletu Dušana Jovanovića) u petak, 11. ožujka, od 14 do 15:30 u A-302.

Predavanja će se održati na engleskom (i hrvatskom), a seminarski dio i diskusija na hrvatskom jeziku. Zainteresirani za dodatni materijal za čitanje mogu se javiti na ibakovic@ffzg.hr.

Dr. sc. Alexandra Portmann je doktorirala 2015. godine na Sveučilištu u Bernu (Švicarska) temom „Vrijeme je razglobljeno – Hamlet u bivšoj Jugoslaviji od 1945. do danas” u sklopu projekta „Hamletova odiseja” Švicarske nacionalne zaklade za znanost (SNSF). Radila je kao asistentica na Institutu za teatrologiju te na Odsjeku za anglistiku Sveučilišta u Bernu, a trenutno radi na Institutu za medijsku kulturu i kazalište Sveučilišta u Kölnu. Boravila je na stipendijama na Sveučilištu u Kentu (2012.) i i na Sveučilištu u Kölnu (2014). Uz akademsku karijeru bavi se dramaturgijom i režijom.