Monthly Archives: October 2018

Dr. sc. Virna Karlić – nastava i konzultacije

Docentica Virna Karlić zbog službene spriječenosti neće održati konzultacije i nastavu iz kolegija Pragmatika južnoslavenskih jezika (četvrtak, 25. listopada) te Historija srpskog jezika (ponedjeljak, 29. listopada). Studenti će na vrijeme biti obaviješteni o naknadi propuštenih termina.

Nastava iz kolegija Idiomatika i stilistika hrvatskoga jezila (seminar) i Uvod u studij srpskog jezika, književnosti i kultre redovno će se održati u uobičajenim terminima.

 

Diplomski studij – IZBORI

Izbori za studentske predstavnike u Vijeću odsjeka i Vijeću studenata za studente 1. godine diplomskog studija južnoslavenskih jezika provodit će se preko Omege. Studenti koji se žele kandidirati za predstavnika ili zamjenika predstavnika mogu to učiniti tako da se jave na adresu tea.radovic@gmail.com do utorka 23. listopada. Nakon toga bit će otvoren “kolegij” na Omegi na kojem će studenti 1. godine diplomskog studija moći glasati i izabrati svog predstavnika.

Izbori za studentske predstavnike u Vijeću odsjeka i Vijeću studenata za studente 2. godine diplomskog studija južnoslavenskih jezika provodit će se preko Omege. Studenti koji se žele kandidirati za predstavnika ili zamjenika predstavnika mogu to učiniti tako da se jave na adresu tea.radovic@gmail.com do utorka 23. listopada. Nakon toga bit će otvoren “kolegij” na Omegi na kojem će studenti 2. godine diplomskog studija moći glasati i izabrati svog predstavnika.

Natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija za ak. god. 2018./2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2018./2019. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Prijave na natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija podnose se do 6. studenoga 2018. godine (uključujući i 6. studenoga). Elektroničke prijave zatvaraju se u utorak, 6. studenoga 2018. u 12.00 sati.

Poziv na okrugli stol hrvatskih i slovenskih povjesničara

HRVATSKI INSTITUT ZA POVIJEST, Zagreb
INŠTITUT ZA NOVEJŠO ZGODOVINO, Ljubljana
VELEPOSLANIŠTVO REPUBLIKE SLOVENIJE U ZAGREBU

Vas vabijo na okroglo mizo hrvaških in slovenskih zgodovinarjev z naslovom:

“1918: prelomnica zgodovine. Razpad Avstro-Ogrske in iskanje novih rešitev”

Okrogla miza bo potekala v ponedeljek, 15. oktobra 2018 ob 10. uri v Zlati dvorani Hrvaškega inštituta za zgodovino, Opatička 10, Zagreb.

Vas pozivaju na okrugli stol hrvatskih i slovenskih povjesničara s nazivom:

1918.: prijelomnica povijesti. Raspad Austro-Ugarske i traženje novih rješenja“.

Okrugli stol će se održati u ponedjeljak, 15. listopada 2018. u 10:00 sati u Zlatni dvorani Hrvatskog instituta za povijest, Opatička 10, Zagreb.
1918_Okrugli stol_pozivnica_

Idiomatika i stilistika hrvatskoga jezika

Seminari iz kolegija Idiomatika i stilistika hrvatskoga jezika namijenjeni studentima južne slavistike održavaju se četvrtkom od 14:00 do 15:30 u dvorani A302. Predavanja za sve studente upisane na kolegij održavaju se utorkom od 8:00 do 9:30 u dvorani 2.