Daily Archives: 06.10.2016.

OBAVIJEST O IZBORNIM KOLEGIJIMA ZA PREVODITELJE I ONE KOJI TO ŽELE POSTATI

Prof. dr. Sanja Seljan s Odsjeka za informacijske znanosti nudi dva izborna kolegija. Na preddiplomskom studiju, kolegij STROJNO PREVOĐENJE koji će se održavati u dva termina (bira se jedan – srijedom 12.30-15.30 ili 15.30-18.00). Kolegij nosi 6 ECTS bodova, 2 P i 2 S. U kolegiju se, među ostalim, obrađuju sljedeće teme: različiti online alati, različiti jezični izvori, evaluacije, post-editing, prijenos informacija, EU institucije I jezični izvori, subtitling. Drugi je kolegij na diplomskom studiju PRIJEVODNE MEMORIJE KAO PREVODILAČKI ALATI. Taj se kolegij izvodi četvrtkom 14.00-16.30, nosi 5 ECTS bodova, 1P 1S 1V i sadrži puno praktičnog rada, rad na prijevodnim memorijama, terminološke baze, integraciju alata itd. Ako je netko zainteresiran, upišite kolegije preko ISVU sustava ili se javite neposredno kolegici Seljan.

VAŽNA OBAVIJEST ZA STUDENTE SLOVENISTIKE, 1. GODINA

Predavanja iz kolegija Osnovna gramatika slovenskoga jezika 1 kod prof. dr. Hotimira Tivadara, vanjskog suradnika, održavat će se svaka dva tjedna, utorkom poslijepodne, po 4 nastavna sata. To znači da su predavanja svaka dva tjedna (s početkom 18.10. i rasporedom koji je objavljen na ovim stranicama) obavezna za sve i studenti se ne dijele u skupine kao što je navedeno na rasporedu. Studenti koji imaju koliziju s tim terminom moraju uzeti potvrde o koliziji u tajništvu Odsjeka i regulirati koliziju prema pravilima Fakulteta. S obzirom na to da će se predavanja održavati svaki drugi tjedan, molim studente koji imaju koliziju da u potpunosti odlaze na svoje druge grupe u tjednima u kojima se ne održava Osnovna gramatika slovenskoga jezika 1, a da onda, što više mogu, dolaze na predavanja prof. Tivadara. Bez obzira na kolizije, dužnost je svakog studenta znati što se radilo na satu, pisati zadane zadaće i obavljati sve ostale obaveze, tako da će vam dolasci na nastavu olakšati praćenje programa i polaganje ispita na kraju semestra.
prof. dr. sc. Anita Peti-Stantić

natječaj za demonstratore u Knjižnici FFZG

Knjižnica Filozofskog fakulteta, slavistička zbirka, traži dva demostratora, studenta/studentice južne slavistike za zimski semestar akademske godine 2016./2017. Molbe sa životopisom šaljite na mail adresu szinic@ffzg.hr ili ih osobno donesite na 3. kat knjižnice, u slavističku zbirku. Demonstratorska obveza je dežurstvo 6 sati tjedno (2×3 sata) i povremeno subotom od 9 do 14. Ako možete uskladiti i prilagoditi svoje obaveze, javite se. Natječaj je otvoren do utorka 11. listopada.
Voditeljica južnoslavističke zbirke,
Sanja Žinić

predstava “Genetika pasa”, gostovanje iz Skopja

U subotu, 15. listopada 2016. u 19:30 na Gavellinim večerima u G. d. kazalištu Gavella gostovat će Dramski teatar iz Skopja s predstavom “Genetika pasa” prema tekstu Venka Andonovskog, u režiji Dejana Projkovskog. Svi koji su zainteresirani za predstavu mogu se javiti na ibakovic@ffzg.hr do 10. listopada. Cijena ulaznica s popustom na grupu je 35 kuna. Inače, riječ je o tekstu koji je svojevrsna obrada Gospode Glembajevih Miroslava Krleže.