Monthly Archives: October 2016

nastava i konzultacije kod Ivice Bakovića

Ivica Baković u tjednu od 17. do 21. listopada neće održati konzultacije i nastavu (iz kolegija Makedonska i hrvatska drama kraja 20. st. u južnoslavenskom kontekstu). Termin nadoknade će biti naknadno dogovoren i objavljen na Omegi. Studenti koji nisu još upisali kolegij na Omegi za šifru se mogu javiti na ibakovic@ffzg.hr.

Izbor demonstratora u knjižnici

U knjižnici Filozofskog fakulteta, kroatističkoj i južnoslavističkoj zbirci, primljene su sljedeće demonstratorice: za kroatističku zbirku Anamarija Dujmović i Barbara Tolić, a za južnoslavističku zbirku Kristina Mitrović. Zahvaljujemo svim prijavljenim studentima na iskazanom interesu i nadamo se da ćemo surađivati nekom drugom prilikom. Srdačan pozdrav, Sanja Žinić, voditeljica kroatističke i južnoslavističke zbirke

Promjena termina održavanja kolegija Suvremeni slovenski jezik – morfosintaksa

S ozbirom na to da je na prvom satu utvrđeno kako većini zainteresiranih studenta ne odgovara termin srijedom u 11.00, kolegij Suvremeni slovenski jezik – morfosintaksa, održavat će se utorkom od 11.00 u F-316 počev od sljedećeg tjedna. Zbog toga se mijenja i vrijeme konzultacija kod prof. dr. Anite Peti-Stantić, također od sljedećeg tjedna. Konzultacije će biti utorkom od 12.30 i srijedom od 9.30.

Obavijest o početku nastave

Prof. dr. sc. Anita Peti-Stantić poziva sve studente preddiplomskog i diplomskog studija da dođu na nastavu počev od 10.10.2016. bez obzira na to jesu li upisani u ISVU sustav i jesu li redovito upisani u tekuću godinu. S obzirom na to da prvi sat služi međusobnom upoznavanju, rješavanju eventualnih poteškoća u vezi s rasporedom i utvrđivanju pravila, dužnosti i obaveza na kolegiju, vrlo je važno da svi studenti planiraju slušati određeni kolegij budu na tom satu. Osim toga, s obzirom na dopušten broj izostanaka tijekom semestra (3 izostanka), važno je voditi računa o tome da semestar ne počne izostankom.

OBAVIJEST O IZBORNIM KOLEGIJIMA ZA PREVODITELJE I ONE KOJI TO ŽELE POSTATI

Prof. dr. Sanja Seljan s Odsjeka za informacijske znanosti nudi dva izborna kolegija. Na preddiplomskom studiju, kolegij STROJNO PREVOĐENJE koji će se održavati u dva termina (bira se jedan – srijedom 12.30-15.30 ili 15.30-18.00). Kolegij nosi 6 ECTS bodova, 2 P i 2 S. U kolegiju se, među ostalim, obrađuju sljedeće teme: različiti online alati, različiti jezični izvori, evaluacije, post-editing, prijenos informacija, EU institucije I jezični izvori, subtitling. Drugi je kolegij na diplomskom studiju PRIJEVODNE MEMORIJE KAO PREVODILAČKI ALATI. Taj se kolegij izvodi četvrtkom 14.00-16.30, nosi 5 ECTS bodova, 1P 1S 1V i sadrži puno praktičnog rada, rad na prijevodnim memorijama, terminološke baze, integraciju alata itd. Ako je netko zainteresiran, upišite kolegije preko ISVU sustava ili se javite neposredno kolegici Seljan.

VAŽNA OBAVIJEST ZA STUDENTE SLOVENISTIKE, 1. GODINA

Predavanja iz kolegija Osnovna gramatika slovenskoga jezika 1 kod prof. dr. Hotimira Tivadara, vanjskog suradnika, održavat će se svaka dva tjedna, utorkom poslijepodne, po 4 nastavna sata. To znači da su predavanja svaka dva tjedna (s početkom 18.10. i rasporedom koji je objavljen na ovim stranicama) obavezna za sve i studenti se ne dijele u skupine kao što je navedeno na rasporedu. Studenti koji imaju koliziju s tim terminom moraju uzeti potvrde o koliziji u tajništvu Odsjeka i regulirati koliziju prema pravilima Fakulteta. S obzirom na to da će se predavanja održavati svaki drugi tjedan, molim studente koji imaju koliziju da u potpunosti odlaze na svoje druge grupe u tjednima u kojima se ne održava Osnovna gramatika slovenskoga jezika 1, a da onda, što više mogu, dolaze na predavanja prof. Tivadara. Bez obzira na kolizije, dužnost je svakog studenta znati što se radilo na satu, pisati zadane zadaće i obavljati sve ostale obaveze, tako da će vam dolasci na nastavu olakšati praćenje programa i polaganje ispita na kraju semestra.
prof. dr. sc. Anita Peti-Stantić