Monthly Archives: October 2015

Obavijest

U četvrtak, 29. listopada u 15.30 (A 302) na kolegiju Suvremena slovenska književnost gostovat će pjesnikinje Maja Vidmar i Barbara Pogačnik.

dr. sc. Virna Karlić – konzultacije i nastava

Viša asistentica Virna Karlić u četvrtak, 29. listopada neće održati konzultacije i nastavu iz kolegija Leksikologija srpskog jezika zbog službene spriječenosti. Nadoknada će se održati sljedećeg tjedna u terminu poslije redovnog predavanja (četvrtak, 18:30 – 20 h, A-302). Nastava iz kolegija Morfosintaksa srpskog jezika se ne otkazuje.

Predavanje Ljudmila Dimitrova

Prof. dr. Ljudmil Dimitrov s Filozofskog fakulteta u Ljubljani održat će predavanje “За забравата и забравянето в българската литература. Диалогът Вазов – Ботев” u ponedjeljak, 26. listopada u 14:45 u A-301.

Obavijest za studente prve godine studija koji mijenjaju grupu unutar južne slavistike

Odsjek obavještava studente koji su se prijavili prof. Peti-Stantić za promjenu grupe da je Dekanski kolegij odobrio promjenu grupe. Svi se studenti trebaju javiti gosp. Davoru Ilinčiću u referadu Fakulteta. On je obaviješten o željenim promjenama te će administrativno provesti sve što je potrebno. Studenti koji su se odlučili za promjenu grupe unutar južne slavistike od sljedećeg tjedna trebaju redovito pohađati nastavu na novoizabranim kombinacijama.

Gostovanje Miljenka Jergovića

U četvrtak, 22. listopada, u 12 sati, u Konferencijskoj dvorani fakultetske knjižnice, u okviru studentskog simpozija Jučer, danas, sutra – slavistika, gostuje sa svojim predavanjem suvremeni pisac Miljenko Jergović. Predavanje je otvoreno svim studentima južnoslavenskih jezika i književnosti, kroatistike i komparativne književnosti.

Predstava “Sablazan u dolini šentflorijanskoj” obavezna za studente III. semestra kolegija Razdoblje i vrste slovenske književnosti

Predstava Slovenskog narodnog kazališta Maribor, Sablazan u dolini šentflorijanskoj (Ivan Cankar), u režiji Janusza Kice, gostovat će u Zagrebačkom kazalištu mladih u srijedu, 28. listopada u 20h. Mole se svi zainteresirani studenti da se jave Ivici Bakoviću na ibakovic@ffzg.hr do četvrtka, 22. listopada. Onim studentima na kolegiju Razdoblja i vrste slovenske književnosti koji ne mogu izdvojiti za ulaznicu, Odsjek će refundirati novac uz predočenje kupljene ulaznice. Cijena ulaznice je 40 kuna, predstava će biti popraćena titlovima na hrvatskom jeziku, a traje 1 sat i 45 minuta. Novac za ulaznice potrebno je predati do petka, 23. listopada u tajništvo Odsjeka ili Ivici Bakoviću.