Monthly Archives: May 2015

Kazalište komedija iz Skopja

će gostovati u Kazalištu Kerempuh u utorak, 9. lipnja u 20h s predstavom Lizistrata, prema Aristofanovom tekstu, u sklopu 39. dana satire Fadila Hadžića. Cijena karte za grupu je 35 kuna, a svi oni koji su zainteresirani mogu se javiti na ibakovic@ffzg.hr do ponedjeljka, 1. lipnja (novac će trebati predati do srijede, 3. lipnja). Predstava će biti na makedonskom, s prijevodom.

Slovenski jezik 27. 5. 2015.

Lektorica za slovenski jezik Ivana Petric Lasnik danas, u srijedu, 27. 5. 2015. neće održati nastavu i konzultacije zbog bolesti. Studenti neka provjere e-mailove i naprave dodatne vježbe.

Makedonski roman i Makedonski postmodernistički roman

Studenti u kolegijima Makedonski roman i Makedonski postmodernistički roman obavezni su pristupiti dvama kolokvijima tijekom semestra. Prvi su već održani, a drugi će biti održani 1. i 2. lipnja 2015.

Kolokviji (dva po kolegiju) su uvjet za izlazak na predrok i redovite ispitne rokove.

Uvod u povijest makedonske književnosti i kulture

Upozoravam studente Uvoda u povijest makedonske književnosti i kulture koji nisu održali seminarska izlaganja da to mogu učiniti u utorak, 2. lipnja 2015.od 9,30 do 10,00 sati u A-302, a u slučaju da ne mogu nazočiti nastavi obavezni su priložiti do predroka (9. lipnja 2015.) pisano izlaganje na nastavnikovu e mail adresu.

Studenti koji ne ispune propisanu obvezu neće moći pristupiti ispitima.

prof. dr. sc. Borislav Pavlovski

Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti iz Skopja…

…će u petak, 29. svibnja izvesti predstavu “RaZLIčiti” (“РаЗЛИчни“) u Sceni Vidra (Draškovićeva 80) u 20 sati u organizaciji Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba. Ulaz je slobodan, a karte se mogu rezervirati na broj 01/655 6106 ili podići na blagajni Scene Vidra do 28. svibnja.

Dani ne/svjetske književnosti i kulture – Zoki Poki i (S)pletene priče

Klub studenata južne slavistike A-302 poziva Vas na predstavljanje prijevoda „Zoki Poki“ Olivere Nikolove i „(S)pletene priče“ Olivere Ćorveziroske u sklopu projekta Dani ne/svjetske književnosti i kulture. U prevođenju su sudjelovali studenti makedonskog jezika i književnosti, a na promociji će nam se pridružiti i profesori s Odsjeka za južnoslavenske jezike i književnosti. U četvrtak (21.5.) s programom počinjemo u 18 sati u dvorani D2 na Filozofskom fakultetu. U petak (22.5.) promocija će se održati u Booksi s početkom u 20 sati.