Monthly Archives: October 2014

Klub studenata južne slavistike – obavijest!

Klub studenata južne slavistike A-302 poziva sve studente južnoslavenskih jezika i književnosti da se pridruže radu kluba. Uvodni sastanak održat će se u utorak (28.10.2014.) u 20.00h u prostoriji A-302. Poseban poziv upućujemo brucošima!

Radujemo se vašemu dolasku!

studentska konferencija Književnost susreta

U okviru programa „Mjesec dana slavistike” u Sarajevu Studentska asocijacija Filozofskog fakulteta (STAFF) u saradnji sa Slavističkim komitetom BiH i Filozofskim fakultetom u Sarajevu poziva sve zainteresirane studentice i studente prvog, drugog i trećeg ciklusa na studentsku konferenciju „Knjiženost susreta.” Studentska konferencija će se održati 7, 8. i 9. maja 2015. godine u prostorijama Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Tematski okviri konferencije su: Književnost i ideologija, Književnost i komunikacija, Književnost i Drugi.

Sažetke radova (do jedne stranice kucanog teksta, proreda 1,5 uz popis korištene literature) uz prijavnicu možete slati do 31. decembra 2014. godine na adresu: knjizevnostsusreta@gmail.com

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju na e-mailu: knjizevnostsusreta@gmail.com

fan pejdžu:

https://www.facebook.com/pages/Knji%C5%BEevnost-susreta/740560195991711

kao i na stranici http://knjizevnostsusreta.wordpress.com/

Na navedenim linkovima možete pronaći više informacija o tematskim okvirima, formular prijavnice kao i o svemu što bi vas moglo zanimati glede konferencije.

Obavijest svima

Pozivaju se svi studenti dodiplomskoga i diplomskoga studija južnoslavenskih jezika i književnosti, članovi Kluba 302 i svi nastavnici Odsjeka na zajednički sastanak, koji će se održati u Konferencijskoj dvorani (unutar Knjižnice) 14. listopada 2014. u 12,30-14 sati. Prema potrebi, nakon sjednice održat će se sjednica Odsjeka ili sastanak Stručnog kolegija.

 

Pročelnik Odsjeka

prof. dr. Zvonko Kovač

Bilateralni susret Hrvatska – Slovenija: Južna slavistika u EUropskom kontekstu

Klub studenata južne slavistike A-302 (Sveučilište u Zagrebu) u suradnji s Društvom Filoslav (Univerza v Ljubljani) od 15. do 17. listopada 2014. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu organizira Bilateralni susret Hrvatska – Slovenija: Južna slavistika u EUropskom kontekstu.

Tijekom tri dana trajanja Susreta izlagači iz Hrvatske i Slovenije upoznat će nas s problemima koji obuhvaćaju različita područja južnoslavenske tematike. Osim toga, u sklopu Susreta organizirat će se i radionica mladih o izlasku na tržište rada, predstavit će nam se i Rijeka – grad kandidat za EPK 2020., a Uredništvo časopisa Slovo iz Sarajeva predstavit će nam svoj novi broj.

Mjesto održavanja Bilateralnog susreta bit će Konferencijska dvorana na II. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta, Ivana Lučića 3. Svečano otvorenje, na kojem će plenarno izlaganje održati pročelnik Odsjeka za južnoslavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta, prof. dr. sc. Zvonko Kovač te pročelnica Odsjeka za slavistiku Filozofskog fakulteta u Ljubljani, doc. dr. sc. Namita Subiotto, održat će se 15. listopada s početkom u 15:00 sati.

Pozivnica

Program