Monthly Archives: April 2014

Pozivnica

 

 

Makedonsko-hrvatska udruga Spectrum poziva Vas 25. travnja 2014. godine s početkom u 20 sati u Booksu, Martićeva 14d, na Književnu večer slavista i obilježavanje stote godišnjice Antuna Gustava Matoša.

Tribinu “Matoševa kritika moderne” održat će prof. dr. sc. Zvonko Kovač, pročelnik Odsjeka za južnoslavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti slavenskih jezika Filozofskog fakulteta u Zagrebu čitat će odlomke priče “Balkon” A. G. Matoša na svim slavenskim jezicima.

Nadamo se da će ovaj događaj biti dovoljan razlog da s nama provedete ugodan dio večeri.

Veselimo  se Vašem dolasku i druženju s Vama!

 

                                                           Slavica Koretić,

predsjednica Spectruma

Gostovanje pisca Venka Andonovskog

Makedonski pisac i sveučilišni profesor Venko Andonovski gostovat će u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana J. Jelačića 7/1) u petak, 25. travnja 2014. godine u 19,00 sati.

Gosta će predstaviti prof. dr. sc. Borislav Pavlovski.

Ivana Petric Lasnik-konzultacije

Lektorica za slovenski jezik Ivana Petric Lasnik neće održati nastavu i konzultacije u četvrtak 24. i u petak 25. travnja zbog terenske nastave u Sloveniji.

Književna večer s Venkom Andonovskim

U petak, 25. travnja u 19h u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana Josipa Jelačića 7/1) održat će se književna večer s makedonskim književnikom Venkom Andonovskim na kojoj će se predstaviti i hrvatski prijevod njegova romana “Pupak svijeta”.

Pozivnica u prilogu

nastava kod Ivice Bakovića

Današnja se nastava iz Makedonskog romana kod Ivice Bakovića otkazuje zbog bolesti. Nadoknada će se održati sljedeći tjedan, a točan će termin biti objavljen na Omegi.