Mjecečni arhivi: September 2021.

Dobitici Rektorove nagrade u ak.god. 2020./2021.

Ena Belamarić i Leonardo Müller, studenti 2. godine Diplomskog studija francuskog jezika i književnosti, dobitnici su Rektorove nagrade u akademskoj godini 2020./2021. u kategoriji Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora) za rad Utjecaj filološkog obrazovanja na fonetsku osjetljivost izrađen pod mentorstvom doc.dr.sc. Lidije Orešković Dvorski. Čestitamo studentima i njihovoj mentorici na ovom priznanju!

OBAVIJEST ZA STUDENTE PRVE GODINE PREDDIPLOMSKOG STUDIJA FRANCUSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI

Molimo studente PRVE godine preddiplomskog studija francuskog jezika i književnosti da se do 5. listopada 2021. u 10h jave onoj lektorici u čiju se grupu na kolegiju Francuski jezik 1 žele upisati: Paprašarovski  (mpaprasa@ffzg.hr) ili Šoštarić (ssostari@ffzg.hr).

Napominjemo da studenti svu nastavu iz Francuskog jezika 1 (predavanja i vježbe) pohađaju kod  lektorice čiji raspored odaberu. Nastava će se odvijati u 3 grupe (1 grupa Paprašarovski, 2 grupe Šoštarić). Studenti koji se odluče za lektoricu Šoštarić ne moraju navesti u koju se od njezine dvije grupe žele upisati, a mogu i kombinirati grupe tako da utorkom idu u grupu 1, a četvrtkom u grupu 2 i obrnuto.

Sve potrebne detalje o nastavi, literaturi i sl. studenti će dobiti na uvodnom sastanku s brucošima koji će se održati na fakultetu.

OBAVIJEST ZA SVE STUDENTE

Obrasci i kontakt Tajništva nalaze se: http://www.ffzg.unizg.hr/roman/odsjek/tajnistvo-2/

Podsjećamo studente Odsjeka za romanistiku da sve molbe trebaju uputiti preko Urudžbenog ureda urudzbeni@ffzg.hr.

Prilikom predaja obrazaca za završetak studija molimo Vas da vodite računa da JMBAG nije JMBG, da ispunite sva polja i pročitate sljedeće upute:

PREDDIPLOMSKI: https://web2020.ffzg.unizg.hr/studentska-sluzba/obrasci/preddiplomski-studij/hodogram/

*Prilikom predaja obrasca za završetak preddiplomskog studija Španjolskog jezika i književnosti obavezno morate upisati mentora, naziv rada na svim jezicima, datum obrane i ocjenu rada.

DIPLOMSKI: http://www.ffzg.unizg.hr/roman/odsjek/zavrsni-radovi/

Obavijest za studente Francuskog jezika i književnosti – prevoditeljski smjer


Stages en traduction, en ligne
L’appel a été lancé le 17 septembre 2021.
La date limite de dépôt du dossier est le 4 octobre 2021, à minuit, heure de Bucarest.
Plus d’informations sont disponibles en ligne sur https://www.auf.org/nouvelles/appels-a-candidatures/stages-de-traduction-langue-nationale-francais-distance-en-partenariat-avec-la-rfi-roumanie-2/

Brochure RFI-AUF 2021_compressed

OBAVIJEST STUDENTIMA KOJI UPISUJU DIPL.STUDIJ. ŠPANJOLSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI U AK. GOD. 2021./22.

Mole se svi pristupnici da do 24.9. u online sustavu za upise odaberu željene smjerove, prema redoslijedu jer će se, naglašavamo, kao i dosad, ukoliko prijavljenih studenata na određene smjerove bude više nego što to predviđaju zadane kvote, gledati ukupni prosjek ocjena na preddiplomskom studiju. Studenti koji ne uspiju upisati željeni smjer, bit će upisani u smjer koji su naveli pod drugi izbor.

Maša Musulin, voditeljica upisa u diplomski studij španjolskoga jezika i književnosti