Mjecečni arhivi: June 2021.

Obavijest o obrani diplomskog rada

Obrana diplomskog rada studentice Lucije Paule Strujić održat će se u četvrtak 24.6.2021. u 10h u virtualnoj učionici BBB.
Naslov rada: Pogreške u ručnom i strojnom pisanju tekstova na francuskom jeziku razine A2
Povjerenstvo:
1. Vedrana Berlengi Kapušin, viša lektorica,
2. dr. sc. Sanja Šoštarić, viša  lektorica,
3. dr. sc. Lidija Orešković Dvorski, docentica

Pismo sudionicima

Poštovani kolege i profesori,
Studenti smo prve godine diplomskog studija anglistike i francuskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pod mentorstvom doc. dr. sc. Lidije Orešković Dvorski provodimo istraživanje na temu utjecaja filološkog obrazovanja na fonetsku osjetljivost. Istraživanje je dobilo odobrenje Etičkog povjerenstva Odsjeka za fonetiku.

Molili bismo vas da ispunite kratki upitnik dostupan na sljedećoj poveznici: https://s.surveyplanet.com/eC401ygJA

Upitnik je u potpunosti anoniman. Ispunjava se online, a ispunjavanje traje najviše 12 minuta. Sudjelovanje je dobrovoljno.
Od velike je važnosti da prikupimo što više odgovora studenata svih studijskih razina i programa, kao i profesora na svim studijskim programima. Stoga vas ljubazno molimo da proslijedite upitnik profesorima i studentima svih studijskih grupa.
U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili pitanja možete nas kontaktirati mailom.
Unaprijed zahvaljujemo na sudjelovanju!

Srdačan pozdrav,
Ena Belamarić (ebelamar@ffzg.hr)

Anketni upitnik koji se provodi u svrhu izrade diplomskog rada pod naslovom “Sustav pogrešaka koji se javlja u učenju francuskog jezika kod osoba kojima je hrvatski materinski jezik“

Anketni upitnik koji se provodi u svrhu izrade diplomskog rada pod naslovom “Sustav pogrešaka koji se javlja u učenju francuskog jezika kod osoba kojima je hrvatski materinski jezik“ svim studentima francuskog jezika kako bih dobila što vjerodostojnije rezultate:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLhttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe9OkB0UujJD0WHCddjr8WPUL7KfCNKdkyDILZtruNhzqoZqQ/viewformSe9OkB0UujJD0WHCddjr8WPUL7KfCNKdkyDILZtruNhzqoZqQ/viewform
Potrebno je samo pročitati i snimiti nekoliko rečenica i ispuniti kratki upitnik o učenju francuskog jezika. Nije bitno koliko je čitanje ispravno ili neispravno, u tome i je bit istraživanja!
Tekst koji se nalazi na početku ankete može se čitati s računala, a snimati diktafonom na mobitelu te kasnije na mobitelu ispuniti anketu i učitati snimku.

Obavijest studentima

izv. prof. dr. sc. Ivana Franić dana 10. lipnja neće održati predavanje iz kolegija Glotodidaktika, zbog smrtnog slučaja u obitelji.

 

Obavijest za studente francuskog jezika

Molimo studente koji žele polagati ispite Francuski jezik 1-4, a ovaj semestar nisu kao ponavljači pratili nastavu, da se radi dogovora jave lektoricama Paprašarovski ili Šoštarić (FRJ 1, 2) i Berlengi Kapušin ili Paprašarovski (FRJ III, IV).

Ispiti kod dr. sc. Marina Andrijaševića

“Uvod u povijest lingvističkih teorija” (preddiplomski studij)
ljetni rok: četvrtak 17.6. / 24.6. / 1.7. u 12 sati
jesenski rok: četvrtak 9.9. / 16.9. / 23.9. u 12 sati
(svi će se ispiti održati online uz prethodni dogovor sa studentom / studenticom)